fbpx

Doostasje (of kunstig gerecycled paasmandje)

Gedeelte van doostasje
Peuters hebben de neiging om alles wat ze onderweg vinden met zich mee te slepen.

Steentjes, takjes, n flessendopje, touwtje, knoop, papiertje, stukje kauwgom (ieuw!) Enz. Enz. De jaszakken puilen uit, broekzakjes misschien inmidddels ook, en je wilt als ouder nou ook weer niet tot rommeltjespakezel gebombardeerd worden.

Dan kun je je kroost een grote boodschappentas mee laten zeulen, maar veel leuker is het om op pad te gaan met zo’n kunstig doostasje!

En niet alleen voor al die onderweg gevonden schatten is dit tasje ideaal, want… binnenkort wordt het weer paaseieren zoeken. Steel jij dan ook de show met dit bijzondere gerecyclede paasmandje?

Om te beginnen heb je een oud kartonnen doosje nodig. Ik gebruikte een oud pak van de Brinta, maar ook een melkpak voldoet, of een koekjesdoosje, hagelslagpak enz.)

Teken er aan de beide brede kanten met dikke stift een hengsel op zoals in het voorbeeld. Knip uit (of laat de oudere kinderen het zelf knippen) over deze lijnen. 

 

Ja, inderdaad, je knipt nu dus de bovenkant van de verpakking eraf. (Zijkanten ook even doorknippen zodat je het bovenste deel eraf kunt halen.)

Heb je nu een doosje met veel kleur, of een afbeelding waar je niet zo op zit te wachten (ikzelf vond de Brinta-letters niet echt helemaal passen bij het kunstige peutertasje wat we gingen maken). Schilder dan je tasje eerst een laagje helemaal wit. Zo ben je die afbeelding kwijt en zullen de kleurtjes er straks nog veel mooier uitzien.

En dan verven maar! Ik gebruikte gewone plakkaatverf omdat die beter afwasbaar is vanaf handjes / meubels / complete kind, maar acrylverf heeft een iets mooier (glanzender) resultaat.

Aiaiai, glitters… Je maakt ieder kind er waarschijnlijk erg gelukkig mee. Om er zelf ook wat gelukkiger mee te worden kun je de glitters er boven een dienblad op laten strooien in de nog natte verf (geen lijm nodig dus). Dienblad afspoelen en met een beetje mazzel zittten dan de glitters mooi op het tasje en niet op je interieur.

En daar gaat ze hoor: dappere dame op ontdekkingsreis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *