fbpx

Recyclen: van plastic bakje tot kunstwerk

een heel klein stukje van het werkstuk

Bij knutselen met geryclede materialen zien je waarschijnlijk bergen wc-rolletjes voor je, de nodige eierdozen en misschien ook nog wel wat dopjes en kurken. Maar er kan nog meer. En soms komt dat ‘meer’ vanuit een onverwachte hoek:

Op dit moment zijn alle restaurants helaas vanwege de lockdown gesloten… Balen voor de lekkerbekken onder ons, en nog veel meer balen voor de restauranteigenaren. Maar gelukkig zitten daar veel creatievelingen tussen. Niet zozeer dat ze nu maar zijn gaan knutselen nu ze niet open kunnen, nee, ze denken in mogelijkheden. Ze maken hun maaltijden geschikt om af te halen of thuis te brengen. Super initiatief! Duizenden doosjes, bakjes en zakjes vinden zo hun weg naar ons hongerige lekkerbekken. En ik? Ik zie daar weer mogelijkheden in!

Want die styrofoam bakken (dat zachte schuimachtige spul), die zijn fantastisch voor een vrij eenvoudige druktechniek.

  • Knip de randen van je bakje, zodat je een plat stuk overhoudt. Jay, de onder- en bovenkant zijn beide geschikt dus kun je  2 afdrukken maken! 
  • Maak eerst met potlood een tekening op (‘in’, want je moet wel een beetje drukken zodat de lijnen wat dieper worden) het styrofoam.
  • Ga er daarna met stiften (van die heel simpele gewone zijn prima) overheen. Je kunt stukken inkleuren, je kunt ook alleen in lijn werken.
  • Pak een papiertje, en maak het met een doekje een beetje vochtig. Niet doorweekt, maar wel zodat je voelt dat er water aan te pas is gekomen.
  • Leg het papiertje nu op je tekening, en wrijf er zachtjes met je hand overheen. De stift zal nu afgeven op je papier! Het vraagt wel een klein beetje oefening om te weten hoe je nat je het papiertje moet maken, maar zelfs de ‘misbaksels’ zijn een heel leuke ervaring en kunnen er super kunstig uitzien.
een voorbeeld van een betekend styrofoam bakje

Veel plezier en smakelijk eten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *