Welke workshop kies jij?

Wanneer je een van de onderstaande online workshops bestelt krijg je per direct toegang tot de video(‘s).

Via deze duidelijke stap-voor-stap video’s leid ik je door je gekozen project, waardoor het bijna lijkt alsof ik ook bij je aan tafel zit.

En gun jezelf alle gemak: Bestel ook het bijbehorende materialenpakket!

Hiervoor werk ik met voor-inschrijving. Op de teller zie je precies hoe lang het nog duurt voor de inschrijving stopt en ik aan de slag ga om alle benodigde materialen te verzamelen (joehoe, een personal shopper!). Binnen 5 werkdagen ligt alles vervolgens bij jou in de bus en kun je beginnen.

 

academie stempels voorbeeld

Stempels snijden: mix & match potten en planten

Jaaaaa, deze eerste workshop is nu bestelbaar!

Dit is een project waarvan je het eindproduct nog vaak kunt gebruiken. Want met alle potjes en plantjes die je hiermee maakt zul je nog heel veel kaarten gaan drukken, bulletjournals opleuken, kadopapier gaan bedrukken enz. enz.

Je kunt er tijdens deze workshop voor kiezen om helemaal zelf eerst je eigen planten en potten te gaan schetsen, maar je kunt ook wat meer op safe spelen door de door mij alvast gemaakte sjablonen te gebruiken. 

Digitale workshop met 3 videolessen, excl. materiaal (dat is HIER te bestellen) 

17,50 incl btw

 

 
 
 
 
 
 
 

 

academie schalen voorbeeld

Schalen van papier maché

Binnenkort online…

Heb je nog nooit met papier maché gewerkt? Of misschien heel lang geleden eens een surprise van een steeds wegrollende ballon proberen te maken? Ook dan boek je al fantastische resultaten met dit project.

Je maakt hierbij zelf die ene bijzondere fruitschaal als eyecatcher op je tafel, een paar extra chipsschalen voor dat gezellige filmavondje, een ‘rommeltjes- en prulletjesbak’ (jawel, ik weet dat de meeste huishoudens er eentje hebben), of geef je ‘m liever kado?

Terwijl je hiermee bezig bent word je helemaal ‘zen’ van het smeren van de plak. En een leuke bijkomstigheid van die plakkerige handen: even helemaal offline, want je moet er natuurlijk niet aan de denken om nu je telefoon aan te raken!

Digitale workshop met 3 videolessen, excl. materiaal (dat is evt. los te bestellen via deze link)

17,50 incl btw

 
 
 

 

academie boekenwurmen natvilten voorbeeld

Boekenwurmen natvilten

Binnenkort online…

Een boekenwurm. Een knuffelzacht grappig boekenleggertje. Hij wacht geduldig ingeklemd tussen de pagina’s van je boek totdat je het weer openslaat. Al lezend hangt ‘ie een beetje rond in je handen, terwijl je er gedachteloos mee speelt (of knuffelt).  Maak er een voor jezelf of doe ‘m kado, succes verzekerd!

Dit is een heel leuke en vrij eenvoudige manier om kennis te maken met een van de basisvormen van het natvilten: het worstje, oftewel, een boekenwurm! Bij natvilten start je met een pluk viltwol, warm water en zeep. Door beweging (wrijven, rollen, kneden) ‘knopen’ de vezels van de wol als het ware in elkaar: tadaaa, dat is nou natvilten!

Dit is ook een ontzettend leuk project om samen met je kind(-eren) te doen. Vanaf een jaar of 6 hebben ze voldoende kracht in hun handjes om een stevig wurmpje te rollen.

Digitale workshop met 1 videoles, excl. materiaal (dat is evt. los te bestellen via deze link)

6,50 incl btw

 

academie headboard voorbeeld

Headboard van papier maché

Binnenkort online…

Een donkere avond. Een bosweggetje. Je koplampen zien iets. Iets ziet jouw koplampen. Niet al te snugger iets blijft als verstijfd staan….
Auto vs konijntje: 1-0.

Auto rijdt verder. Konijntje eindigt als ‘trofee’ op een headboard. 
Nee dus hè, echt niet. Ik ben zo iemand die t liefst iedere spin levend en wel naar buiten bonjourt, op apegapen liggende bijen druppeltjes ranja voert en waarschijnlijk liever het risico neemt om in de sloot te belanden dan dat arme konijntje iets aan te moeten doen. Maar toch heb ik nu n konijnenheadboard!

T was nog even kiezen of ik voor een panda, tijger of rendier zou gaan, maar t werd dus dit konijntje. Geen levend dier aan te pas gekomen, en ook nog eens heel goed voor het milieu want compleet gerecycled!

Digitale workshop met 3 videolessen, excl. materiaal (dat is evt. los te bestellen via deze link)

17,50 incl btw

 
 
 
 
 
 
 

 

academie voorbeeld flocken

Notitieboekje stofferen en flocken

Binnenkort online…

Okee… stofferen, dat doe je toch met meubels? En flocken wat is dat nou helemaal?? Nou, om je even heel snel wat bij te leren: je kunt verschillende voorwerpen stofferen, zoals onder andere een notitieboekje! (Een beetje net zoals we vroeger aan het begin van het schooljaar hele stapels boeken zaten te kaften, maar dan leuker en mooier.)

En heb je ooit van flockfolie oftewel strijkvelours gehoord? Dat is een veloursachtige stof met gladde achterkant, die gaat plakken bij verhitting. Met een heet strijkijzer pers je dat op de stof voor een unieke zachte decoratie. Jawel, dat is dus ‘flocken’.

Maak nu je eigen one-of-a-kind notitieboek, of maak iemand anders superblij met een origineel zelgemaakt kadootje (oeh, en dan is het eigenlijk wel heel moeilijk om ‘m niet toch zelf te houden…).

Digitale workshop met 2 videolessen, excl. materiaal (dat is evt. los bij te bestellen via deze link)

14,50 incl btw

 
 
 

 

academie balletjes voorbeeld

Balletjes natvilten

Binnenkort online…

Balletjes, balletjes, balletjes! Wanneer je het maken van deze zachte vilten balletjes eenmaal onder de knie hebt (en echt, het is niet moeilijk!) zijn de mogelijkheden eindeloos.

Oorbellen met ieniemienie balletjes, in grootte variërende balletjes aan een ketting. een multikleurenbal aan je sleutelbos, homemade kattenspeeltjes enz. enz.

Dit is een heel leuke en vrij eenvoudige manier om kennis te maken met een van de basisvormen van het natvilten: het balletje. Bij natvilten start je met een pluk viltwol, warm water en zeep. Door beweging (wrijven, rollen, kneden) ‘knopen’ de vezels van de wol als het ware in elkaar: tadaaa, dat is nou natvilten!

Dit is ook een ontzettend leuk project om samen met je kind(-eren) te doen. Vanaf een jaar of 4 hebben ze vaak al voldoende coördinatie in hun handjes om een balletje te rollen, nadat jij een beginnetje voor ze gemaakt hebt.

Digitale workshop met 4 videolessen, excl. materiaal (dat is evt. los bij te bestellen via deze link)

17,50 incl btw