Vandaag teken ik….

Ze zijn een hit, deze dobbelbladen. En nu zijn er maar liefst 21 gebundeld in het boek: ‘Vandaag teken ik…’

Hoe teken je… een bloem… een kasteel… een unicorn… sneeuwpop…vliegtuig of minecraftmannetje? Er bestaan genoeg boeken met een stap voor stap uitleg. En dat is heel leuk om te doen, maar die boeken hebben wel een grote ‘maar’: Je leert EEN manier, en dat is dan DE manier. Maar hé, er zijn meerdere wegen naar Rome. En er zijn meerdere tekenaars van verschillende leeftijden en verschillende nivo’s. En iedereen mag het op zijn of haar eigen manier doen, dat is juist zo leuk!

En om het extra leuk te maken heb ik al deze ‘tekenrecepten’ in een spelletje gegoten: want naast dat je zelf uit iedere rij een stapje kunt kiezen, kun je ook de dobbelsteen de verschillende stappen voor jou laten bepalen. En dit spel kun je heerlijk alleen spelen, maar samen of met een groep (bijvoorbeeld in de klas) is het ook heel leuk!

Op de eerste pagina staat een duidelijke instructie hoe je de dobbelbladen op verschillende manieren kunt gebruiken (als spel, alleen of met meerderen, of als stap-voor-stap tekenles).
Naast de pagina met teken-instructies vind je steeds een pagina met lege vakjes, die haast niet kunnen wachten tot jij jouw meesterwerken daarin plakt.

En als kadootje krijgen jullie van mij alvast allemaal een bloemetje!

Klik op de afbeelding hiernaast om hem te vergroten, te printen en/of op te slaan op je computer. Veel tekenplezier!