Online lessen *NU GRATIS VOOR THUIS!*

Het stond al langer op mijn verlanglijstje: Het maken van online lessen. Zodat nóg meer kinderen en leerkrachten een fijne creatieve tijd kunnen beleven. 

Achter de schermen wordt er druk gewerkt om mijn lessen hiervoor geschikt te maken. Want er komt nog heel wat meer bij kijken dan alleen een filmpje maken. Ik hou niet van half werk (nee, zelfs soms meer van 200% werk), dus naast de instructiefilmpjes voor de leerlingen komen er ook natuurlijk ook instructies voor de leerkracht, materialenlijsten en zelfs de mogelijkheid tot het aanschaffen van materialenpakketten.

Deze online lessen zijn geschikt voor het geven op de basisschool (per les wordt duidelijk vermeld voor welke groepen).

Ik zie het al voor me: een hele klas enthousiaste kinderen die eerst de instructie van Juf Juudt via het digibord bekijken en vervolgens vol inspiratie aan de slag gaan. Een leerkracht die deze les ontspannen draait, omdat ze hier nauwelijks voorbereidingstijd aan kwijt is geweest en toch weet dat ze hiermee een kwalitatief goede en fijne les aan kan bieden (en wat dacht je van de tijd die hierdoor weer aan andere taken besteed kan worden. Leerkracht, doe er je voordeel mee!).

 

Maar op dit moment is alles anders: een vervelend virus heeft ons hele land op z’n kop gezet, en de scholen zijn nog minimaal tot aan de meivakantie dicht.

Op social media zie ik berichten van ouders die die er met de beste bedoelingen iets van proberen te maken. Ouders die tussendoor ook nog thuis moeten werken en soms met de handen in het haar zitten hoe hun kroost te ‘entertainen’. Ouders die mooie schema’s maken om toch nog een beetje structuur in de dagen te brengen. Ouders die zich als pro’s op het thuisonderwijs storten. 

Ook bij Studio Kunstig is nu alles anders. De helft van de week lopen er hier 3 gezellige mensjes rond die ik ook structuur, gezelligheid, lessen en ondanks de vervelende omstandigheden vooral een fijne tijd wil bieden. Naast juf en ontwerper ben ik ook, en bovenal, moeder van deze 3.

Voor al mijn medeouders heb ik nu een kadootje, gratis!

De klassenlessen blijven nog even in de spreekwoordelijke pen wachten. We gaan gewoon lekker thuis aan de slag! Op veel van de schema’s die ik op social media voorbij zag komen, staat er ook tijd ingeruimd voor creativiteit. Hoera! 10 Punten voor jullie. Misschien heb je half pinterest al doorzocht en vanallles bedacht. Misschien verheug je je er ontzettend op om lekker met je kroost creatief aan de slag te gaan. Maar wat als dat nou niet zo is? Dat je kinderen het heel graag willen, maar jij dat misschien vooral ziet als extra stressfactor? En ook wanneer je toch echt even rustig zelf moet werken maar je je kinderen liever niet weer achter dat schermpje zet (of zoals in mijn geval, er gewoon niet genoeg schermpjes in huis zijn voor iedereen).

Lieve ouders, samenwerken is nu belangrijk, elkaar steunen en helpen waar kan. En dus ben ik op dit moment aan het graven in ‘de oude doos’ en eerder gemaakte instructiefilmpjes wat nieuw leven in aan het blazen, zodat ze geschikt zijn voor thuisgebruik.

Jawel, Juf Juudt komt gewoon naar je toe!

Digitaal, compleet veilig, zonder mondkapje en handjes schudden. Leuke tekenopdrachten voor de kinderen thuis. Enne… je mag zelf ook meedoen hoor!

Hieronder kun je ze bekijken. Veel plezier ermee, en geef vooral andere ouders en ook leerkrachten de tip om eens hier te kijken. 

De komende tijd zal ik hier nog meer video’s plaatsen, dus houd deze pagina goed in de gaten!