Kinder-feestpakketten

Er is er een jarig hoera, hoera, en de jarige wil… een knutselfeestje!

Nou kun je je suf gaan Pinteresten, de halve Action leegkopen of aan je kroost opbiechten dat je geen idee hebt hoe je moet knutselen, maar je kunt natuurlijk ook een van deze complete doe-het-zelf pakketten voor je kinderfeestje bestellen.

In zo’n pakket vind je voldoende materialen voor de door jou gekozen activiteit met het aantal door jou opgegeven deelnemers. Ook zit er een heel duidelijke stap-voor-stap handleiding bij, waardoor het bijna lijkt alsof de juf ook bij je aan tafel zit. Als dat geen feest is!

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de werkbeschrijvingen voor ieder pakket. Nog heel eventjes geduld voordat ze te bestellen zijn!

Piepschuimdier

Unicornknuffels

Hupsbeestjes

Piepschuim bootjes

Vanaf ca 8 jaar, ‘feestvullend’

Okee, je moet er wel tegen kunnen: het geluid van een mesje door het piepschuim (ja, dat piept!). En ook de kleine bolletjes piepschuim die statisch aan je vast blijven ‘plakken’ vindt niet iedereen even fijn.

Maar wow, wat kun je een ontzettend gave dieren maken van piepschuim! Met kleine stokjes kun je alle vormen aan elkaar verbinden, en naast stanleymesjes krijg je een echte piepschuimsnijder die dmv een heet draadje zo door het piepschuim heen glijdt. 

De piepschuimsnijder is nog veel vaker te gebruiken dan alleen tijdens dit feestje, dus wannneer het naar meer blijkt te smaken heb je het juiste gereedschap al in huis!

Vanaf ca 4 jaar , grotendeels ‘feestvullend’

Wat zijn ze leuk hè, deze vrolijk gekleurde unicorns? 

Met textielstiften ga je aan de slag om platte, stoffen unicorns (ong. 10×20 cm) te versieren. Helemaal tevreden? Dan mag je jouw unicorn gaan vullen met knuffelzachte vulling. Een staartje, manen en een hoorn erbij (die unicorn-haters natuuurlijk ook achgtterwege kunnen laten), en de aanwezige volwassene lief aankijken om de openingen dicht te naaien (Note voor de volwassene: je hoeft niet superhandig te zijn hiervoor, in de handleiding staat ook duidelijk omschreven hoe je dit doet.)

De textielstiften zijn natuuurlijk oook na dit feestje vaker te gebruiken!

Vanaf ca 6 jaar, deels ‘feestvullend’

Leef je uit met deze hupsmannetjes!

Een opwindbaar mechaniekje van een ei met pootjes (ja echt, die bestaan) ga je bekleden met verschillende kleuren foamclay. Versier verder met de meegeleverde kleurige materialen, en je mannetje is klaar om rond te hupsen.

Per 5 deelnemers krijg je in dit pakket een set met maar liefst 10 verschillende kleuren foamclay. En omdat je daar vast nog wel wat van overhoudt geef ik je ook nog een paar andere leuke ideetjes die je met de materialen uit dit pakket kunt maken.

Vanaf ca 3 jaar, ‘feestvullend’

Ze kunnen echt blijven drijven, deze bootjes van piepschuim!

Met verschillende vormen piepschuim en een heleboel stokjes, spijkers en kralen bouw je je eigen bootje.

Het fijne van deze activiteit is dat ook hele kleine peuterhandjes dit al kunnen. Het is wel belangrijk dat de allerkleinsten goed in de gaten worden gehouden dat ze geen kleine onderdelen in hun mond stoppen.

Wanneer je zorgt voor een gevuld (opblaas-)badje, een grote teil met water of een vijvertje dan is de feestvreugde compleet: de boootjes zijn dan meteen uit te testen en staan garantt vooor heel wat speelplezier.

Speksteen bewerken

Aardappelmannetjes

Fietsbandbeest

Krijtbordjes

Vanaf ca 6 jaar, ‘feestvullend’

Altijd als eens willen beeldhouwen? Dan is dit je kans!

Speksteen is een gladde, vrij zachte steensoort, waardoor deze ook door kinderen heel goed te bewerken is. Met vijlen, raspen, grote spijkers en schuurpapier vorm je je stukje speksteen om tot een wel heel bijzonder kunstwerkje.

Bij dit pakket krijg je een verzameling vijlen en raspen voor de bewerking van je steen. Je betaalt hiervoor een borg, die je na het terugsturen van de gereedschappen aan Studio Kunstig weer terug krijgt.

Vanaf ca 3 jaar, deels ‘feestvullend’

Hilaaarisch! Gebruik al je fantasie en tover deze oersaaie piepers om tot gekke mannetjes.

Vier je een kinderfeestje met kleuters maar heb je geen idee wat deze nu eigenlijk al kunnen en vrees je voor handen te kort en klotsende oksels? Ga dan voor deze aardapppelmannetjes. Plezier verzekerd!

Bij dit pakket komt natuurlijk ook een zak aardappels. In principe eetbaar, maar niet aan te raden nadat de feestvierders hier met hun vingers en allerhande materialen in hebben zitten prikken.

Vanaf ca 8 jaar, ‘feestvulllend’

Met behulp van piepschuim grondvormen, oude fietsbinnenbanden en heel veel spijkertjes bouw je zo je eigen beestje.

Combineer vormen en verschillende manieren van het verwerken van de binnenband, en verras jezelf met je creativiteit!

In dit pakket vindt je meer dan voldoende materialen zodat ieder kind een uitgebreid dier kan maken. De binnenband is gemakkelijk te knippen met een gewone schaar, deze zit niet in het pakket.

Vanaf ca 5 jaar, ‘feestvullend’

Op dit feestje ga je aan de slag om met foamclay je eigen krijtbordje te versieren. En iedereen krijgt er ook een eigen krijtstift bij!

Speel je graag schooltje? Hou je van leuke quotes om zelf te handletteren, lijkt een memobord voor al je afspraken je wel handig of maak je liever een waarschuwingsbord voor aan je kamerdeur: “kleine broertjes verboden!”? Alles kan, met de bijgeleverde kriijtstift kun je je teksten eenvoudig aanpassen.

Per 5 deelnemers krijg je in dit pakket een set met maar liefst 10 verschillende kleuren foamclay. En omdat je daar vast nog wel wat van overhoudt geef ik je ook nog een paar andere leuke ideetjes die je met de materialen uit dit pakket kunt maken.

Stempels snijden

Flocken voor kinderen

Spiegels

Vanaf ca 10 jaar, ‘feestvullend’

Zelfgemaakte stempels zijn ontzettend leuk om bijvoorbeeld je post mee te versieren, in je boeken te drukken, je bulletjournal mee op te leuken en eigenlijk overal te gebruiken waar je maar wilt.

Deze stempels maak je van gummen (lekker zacht materiaal) die je uiteindelijk op een blokje hout (voor de grip) plakt. Iedereen krijgt tijdens dit feestje zijn of haar eiigen stempelkussentje, zodat je je creatie meteen kunt uitproberen.

In dit pakket vindt je voor iedere deelnemer een gutshandvat en verschillende maten mesjes. Hiervoor betaal je een borg, die je na het terugsturen naar Studio Kunstig weer terugbetaald krijgt.

Vanaf ca 6 jaar, ‘feestvullend’

Hoe cool is dat, je eigen t-shirt, helemaal door jouzelf ontworpen en versierd!

Tijdens dit creatieve feest ga je aan de slag met flockfolie. Dat ziet eruit als een soort van plastic vellen, maar nadat je ze op je shirt geperst hebt en je er een doorzichtig laagje vanaf pelt onthult zich een knuffelzacht stofje.

In dit pakket vindt je meer dan voldoende flockfolie, waardoor de kans groot is dat je na dit feestje nog wat over houdt. Niet weggooien hoor, ontzettend leuk om dit nog eens te doen!

Wat je niet in dit pakket vindt zijn scharen. De flockfolie is met gewone (kinder-)scharen te knippen. Ook zit hier het benodigde strijkijzer niet in, ik ga er van uit dat je deze zelf hebt (of even bij de buren kunt lenen).

Vanaf ca 4 jaar, deels ‘feestvullend’

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste feestvierder van het land?

Zin om tijdens je drukke feestje even gezellig met z’n allen aan tafel te kruipen vooor een rustige knutselactiviteit? Dan is het maken van deze spiegels wel heel geschikt. Met foamclay en wat vrolijke ‘toeters en bellen’ maak je van een saaie hoyten sppiegel een uniek exemplaar.

Per 5 deelnemers krijg je in dit pakket een set met maar liefst 10 verschillende kleuren foamclay. En omdat je daar vast nog wel wat van overhoudt geef ik je ook nog een paar andere leuke ideetjes die je met de materialen uit dit pakket kunt maken.