Groep 7

Op zoek naar een leuke en compleet uitgewerkte creatieve les voor groep 7? Een les die ook nog eens de verbeeldingskracht van de leerlingen aanspreekt waardoor geen enkel werk hetzelfde is? 

Kijk hieronder voor de verzameling lesbrieven van Studio Kunstig die geschikt zijn voor groep 7. 

Reliëfrobot

Schilderijen zijn meestal alleen om naar te kijken, niet om te voelen. Maar dit schilderij niet! Dit is door de verschillende hoogtes een echt ‘voelschilderij’. We gaan aan de slag met het maken van reliëf.

1 à 2 lessen van 50 min.

5,- euro

Beweegbare robot

Robots kunnen ook bewegen, net als wij. Maar doordat zij scharnieren hebben ipv botten en spieren gaat dat veel ‘houteriger’. Dit gaan we uitproberen door allemaal losse robotonderdelen aan elkaar te verbinden met een splitpen. Welke houdingen kan jouw robot allemaal aannemen?

2 lessen van 50 min.

7,– euro

Blikrobot

We starten met een leeg conservenblik en heel veel kleine metalen voorwerpjes. En dan… bouwen maar! Bij dit project is er geen eenduidig eindresultaat. Het gaat om het experiment met materiaal en techniek. Alle uitgelegde stappen zijn dan dus ook geen verplichte volgorde, maar suggesties die toegepast kunnen worden. Eigen inbreng van de leerlingen is ook zeker zo belangrijk.

1 à 2 lessen van 50 min.

5,- euro

Robot marionet

Bij dit project is er geen eenduidig eindresultaat. Het gaat om het experiment met materiaal en techniek. De het verbinden van de touwtjes met de ledematen kan wat ingewikkeld zijn. Help hier evt. bij.

2 lessen van 50 min.

7,- euro

Drukwerk collage

Kijk en voel eens aan de verschillende materialen. Alles heeft een andere textuur (voelbaar). We gaan deze materialen insmeren met verf en afdrukken, waardoor je deze textuur ook duidelijk kunt zien (structuur). De les erna bekijken we onze afdrukkken opnieuw, en gaan met stukjes hiervan, in combinatie met kranten en evt. gekleurd papier collage’s maken.

2 lessen van 50 min.

7,- euro