Compleet uitgewerkte lessen

Stel, je bent een basisschoolleerkracht. En op je rooster staat (natuurlijk!) ook tijd ingeruimd voor creativiteit. 

Dan kun je een tijdje doorbrengen op Pinterest. Honderden ideeën rollen er aan je voorbij. Superleuk! Maar… ze zijn net niet helemaal geschikt voor je groep, of je moet nog uitvogelen hoe het precies werkt want zo’n leuk eindresultaatplaatje is nog vrij vaag, of het spreekt van onmogelijke materialen waarvan je geen flauw idee hebt waar je die kunt vinden.

En voor je het weet is een ‘tijdje’ een hele tijd geworden. Tijd die je eigenlijk ook nog aan andere dingen had moeten besteden. Druk! De kans bestaat dat je dan maar weer teruggrijpt naar die oude vertrouwde opdracht die je al jaren herhaalt. En die met een beetje pech ook een dertien-in-een-dozijn resultaat oplevert.

Maar dat kan anders!

Natuurlijk kun je een externe cultuuraanbieder (zoals ik, kijk hier eens bij mijn aanbod) inschakelen. Maar misschien is daar geen budget voor. Of misschien is jouw school toch wel erg ver vanaf Eindhoven en dus niet haalbaar. 

Studio Kunstig denkt met je mee, en daarom vind je hier vanaf nu een groeiend aanbod met compleet uitgewerkte lesbrieven. Deze lesbrieven zijn voorzien van duidelijke stappen, in woord en beeld. Handig om tijdens de uitleg op het digibord te tonen, ook handig om de oudere groepen zelfstandig mee aan de slag te laten gaan. Door een complete materialenlijst (met makkkelijk verkrijgbare materialen) ben je in een mum van tijd helemaal voorbereid voor een fantastische creatieve les.

De lessen die ik hier aanbied gaan verder dan het ‘gezellig knutselen’. Ze zijn didactisch onderbouwd en voorzien van duidelijke doelen, waardoor je hiermee een kwalitatief goed les aan kunt bieden die de creativiteit van de leerlingen zal stimuleren en waarbij je hen al ontdekkend nieuwe vaardigheden aanleert.

En hoe ziet dat er dan uit?

Ik snap dat je natuurlijk graag zou willen weten of je dit echt zoveel tijd bespaart, en of dit echt wel geschikt is voor jouw klas. En daarom vindt je hieronder een voorbeeldles, gewoon helemaal gratis! Klik erop, geef deze les en geniet van je klas!Klik op de buttons hieronder om de lesbrieven per groep te bekijken:


groep 1-2


groep 3


groep 4


groep 5


groep 6


groep 7


groep 8

Het is ook mogelijk dat je liever een lesbrief speciaal op maat hebt voor jouw groep. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald thema waar je graag wat meer op in zou willen gaan. Daarvoor wil ik graag met je meedenken om er zo samen voor jouw groep een heerlijke creatieve ervaring van te maken. Mail je vraag naar jufjuudt@gmail.com en ik zal je volledig vrijblijvend een offerte toesturen.